Кожен четвертий переселенець живе в Україні в неприпустимих умовах

28.11.2017, 18:07

Чверть переселенців із Донбасу живуть на підконтрольній Києву території в неприпустимих умовах. Про це заявив директор з міжнародних зв'язків і відносин з інвесторами «СКM» Джок Мендоза-Вілсон на брифінгу, передав кореспондент ASN.

"Одна з чотирьох ВПО за три роки конфлікту все ще живе в неприйнятних житлових умов - в комунальних квартирах, вони все ще не мають власного житла", - зазначив він. За його словами, крім поліпшення житлових умов, переселенцям необхідна робота. Також, на його думку, слід позбавити таких людей суспільної ізоляції і дозволити їм брати активну участь у житті місцевих громад.

При цьому він додав, що значно погіршилася економічна ситуація в підконтрольній українській владі частині Донбасу. Так, рівень бідності в тому регіоні становить 74%, що набагато вище, ніж в цілому по країні. Нагадаємо, станом на 6 листопада 2017 року, за даними структурних підрозділів соціального захисту населення обласних та Київської міської державних адміністрацій, на облік взято 1 521 702 переселенці.

Читайте АСН в Google News