Лукашенко образився на Порошенка за розголос у справі журналіста Шаройка

24.11.2017, 15:58

Президент Білорусі Олександр Лукашенко звинуватив Президента України Петра Порошенка в порушенні домовленості не оприлюднювати подробиці справи арешту українського журналіста Павла Шаройка, якого КДБ заарештував в Мінську. Про це повідомляє агентство «БелТА».

«Він (Порошенко) мені поставив це запитання. І я йому відповів фактами. Я йому зізнався, що з першого до останнього дня операції з нейтралізації шпигунської мережі був у курсі. Така практика - голова КДБ мені доповів відразу», - розповів Лукашенко.

Він уточнив, що в ОАЕ зустрічався з Порошенком і просив главу України не надавати справі розголосу. Лукашенко обурює, що в Україні «зчинили ґвалт» і що всі подробиці затримання українця дізналися ЗМІ. «Що мені залишалося робити? Я скасував своє рішення і сказав викласти деякі факти у ЗМІ, щоб люди розуміли, що ми не нагнітаємо обстановку в стосунках з Україною», - зазначив Лукашенко.

Нагадаємо, 17 листопада стало відомо, що в Білорусі затримали кореспондента «Українського радіо» Павла Шаройка. Йому висунули підозри в шпигунстві. При цьому факт затримання журналіста приховувався кілька тижнів. Як виявилося, його заарештували вдома в Мінську ще 25 жовтня.

Читайте АСН в Google News