Смартфони на Android стежать за людьми для Google

23.11.2017, 08:25

Більшість смартфонів з операційною системою Android збирають дані про місцезнаходження користувача і відправляють їх розробнику — компанії Google. Це відбувається навіть тоді, коли опція геолокації на смартфоні вимкнена, передає ВВС.

На думку активістів, які намагаються відстоювати конфіденційність людей, Google давно «зрадив своїх користувачів». Разом з тим в компанії заявили, що передані дані про місцезнаходження користувача не зберігалися на серверах компанії. Також в Google пообіцяли змінити систему Android, щоб припинити передачу геолокаційні даних.

Відзначається, що додаток Google Play Services в більшості випадків встановлено на телефонах Android стандартно. Телефон збирає інформацію, навіть якщо опція геолокації відключена в меню налаштувань. У Google повідомили, що збирали адреси базових станцій мобільного зв'язку протягом 11 місяців для підвищення швидкості і поліпшення якості доставки повідомлень.

Однак організація Privacy International, що займається захистом прав користувачів інтернету, заявила, що ця нова інформація показала, наскільки мало контролю люди мають над тим, що робить їх смартфон.

Читайте АСН в Google News