Затверджено нову емблему і прапор Десантно-штурмових військ

21.11.2017, 12:08

За наказом Президента України Петра Порошенка у Десантно-штурмових військ України були замінені блакитні берети на темно-бордові. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Церемонія пройшла на Михайлівській площі в Києві. За словами Порошенка, «легендарне десантне братство, символами якого вважалися «блакитний берет» і «тільник», було розстріляно російськими прибульцями під Слов'янськом, в Донецькому аеропорту, біля Іловайська і Дебальцевого».

Як зазначив президент, відтепер кольором українського десанту стає темно-бордовий як «колір крові, вашої крові, пролитої в боях за Україну». Порошенко додав, що бордові берети для ідентифікації своїх десантників використовують 59 країн світу, 19 з яких - члени НАТО. У День десантника, який вперше святкується в Україні 21 листопада, були затверджені нова емблема, прапор і штандарт десантно-штурмових військ.

Тепер ці війська називатимуться ДШВ. На емблемі зображений парашут срібного кольору з розкритим куполом і осями, в центрі якого - меч з хвилястим лезом жовтого кольору вістрям вниз і рукояткою золотого кольору. Верхня частина зображення накладена на два розгорнутих крила золотого кольору, а нижня частина - на стрічку сіро-сталевого кольору з написом чорними літерами девізу «Завжди перші».

Прапор - темно-бордового кольору із зображенням емблеми ДШВ у центрі. На зворотному боці в центрі вміщено зображення Архістратига Михаїла в бойових обладунках.

Читайте АСН в Google News