Мер Добропілля отримав громадянство РФ в окупованому Криму

19.11.2017, 10:25

Оприлюднено документи, які свідчать про те, що мер міста Добропілля в Донецькій області Андрій Аксьонов у 2014 році подавав заявку на отримання громадянства Російської Федерації. Про це на брифінгу у Верховній Раді України заявив народний депутат Дмитро Лубинець. Також депутат опублікував на своїй сторінці в Facebook фото відповідного документа.

Як повідомляється, влітку 2014 року Андрій Аксьонов виїхав в анексований Росією Крим, де до окупаційної адміністрації звернувся з проханням про надання російського громадянства. Місцем свого проживання в заявці мер Добропілля вказав місто Севастополь. Також Дмитро Лубинець заявив, що Андрій Аксьонов може бути агентом спецслужб Росії, який за завданням з Москви розпалював конфлікт у Донецькій області навесні 2014 року.

Раніше жителі Добропілля неодноразово приводили докази антиукраїнської діяльності Андрія Аксьонова. За численними свідченнями, в травні 2014 року Аксьонов займався організацією «референдуму» «ДНР» в селищі Новодонецьке, яке тоді очолював. Але скарги місцевих жителів, а також участь Аксьонова в організації незаконного «референдуму» так і не спричинили за собою ніяких наслідків.

Читайте АСН в Google News