Біля берегів Аргентини безслідно зник військовий підводний човен з 44 членами екіпажу

17.11.2017, 18:48

Військово-морський флот Аргентини повідомив у п'ятницю про початок пошукової операції одного зі своїх підводних човнів з екіпажем з 44 осіб, який, як повідомляється, пропав без вісті під час проходження вздовж південного узбережжя. Контакту з субмариною немає вже 48 годин.

«Ми не змогли встановити ні візуального, ні радіолокаційного зв'язку з підводним човном», - заявив на прес-конференції представник військово-морського флоту Енріке Балбей.

Підводний човен класу TR-1700 повертався зі звичайної місії в Ушуайю біля південного узбережжя Південної Америки. Він прямував на свою базу в Мар-дель-Плата, яка знаходиться приблизно за 400 кілометрів на південь від Буенос-Айреса. Останній контакт з "Сан-Хуаном" був у середу вранці,- сказав Балбей.

Аргентина заявила, що на пошуки в море вийшли кілька винищувачів і два корвети. Початковий пошук у районі навколо останнього відомого місця розташування човна не дав жодних результатів. Військово-морський флот спростував повідомлення преси про те, що на борту субмарини могла трапитися пожежа.

Читайте АСН в Google News