НАЗК наказували не перевіряти декларації Ляшка, Шуфрича, Балицького, Лозового, Сотник

15.11.2017, 16:52

Національному агентству з попередження корупції давали вказівки не перевіряти окремі декларації. Серед таких були декларації нардепів Ляшка, Шуфрича, Балицького, Лозового, Сотник. Про це під час перерви в засіданні антикорупційного комітету ВРУ повідомила журналістам член НАЗК Анна Соломатіна, передає кореспондент ASN.

"Я не боюся вам доносити правду. Все є в матеріалах слідства. Таких висновків у мене дуже багато. Це документи про перевірки. Їх маса. З 4 тис. документів ми вибрали 10-15. А таких довідок - маса", - заявила вона. Соломатіна повідомила, що отримувала в серпні поточного року повідомлення на WhatsApp від "куратора" з Адміністрації президента.

"Мені запропонували, щоб я погоджувала всі перевірки. На це я не погодилася. Цю пропозицію я отримала усно. Ця пропозиція про те, кого перевіряти, а кого - ні", - додала вона.

У свою чергу, одна з аудиторів НАЗК, яка була присутня на засіданні комітету також - Оксана Дивнич повідомила, що одним з головних порушень у рамках подання декларацій чиновниками і депутатами була невідповідність висновків реєстрів з інформацією, яка була внесена в декларації. Йдеться і про доходи та майно. Вона повідомила, що одним з політиків, декларацію якого взагалі не перевірили за вказівкою з АП, є голова РПЛ Олег Ляшко.

 

"Проверка не проведена вообще", - сказала она. Также, с ее слов, в списке - такие депутаты как: Нестор Шуфрич, Евгения Балицкий, Андрея Лозового, Елены Сотник.

Читайте АСН в Google News