Із законопроекту про реінтеграцію Донбасу прибрали норму про розрив дипвідносин із РФ

14.11.2017, 13:11

В остаточній редакції законопроекту про реінтеграцію Донбасу знято норму про розрив дипвідносин з РФ.
Про це в інтерв'ю журналістам в кулуарах Верховної Ради України заявив заступник голови Комітету з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник, передає кореспондент ASN.

"Вчора комітет зібрався на засідання робочої групи, щоб вийти на компромісний текст законопроекту (про реінтеграцію Донбасу. - Ред.). Щоб його підтримали всі п'ять фракцій. Ми направили його фракціям і президенту як суб'єкту законодавчої ініціативи для того, щоб президент вивчив його, чи відповідає він початковому духу законопроекту, який він вносив", - заявив він.
Що ж стосується однієї з найбільш суперечливих поправок законопроекту - про розрив дипломатичних відносин з РФ, то її, за словами нардепа, в результаті консенсусу буде вилучено з тексту.

"Я особисто наполягав на тому, щоб у законопроект ми включили норму про покладання обов'язків на Кабмін розірвати дипломатичні відносини з РФ. При цьому ми одноголосно погодилися, що це повноваження виключно виконавчої гілки влади. Тому в підсумку вирішили, що ми не будемо говорити виконавчій владі, як виконувати закон. Але закон буде чітко встановлювати статус агресора РФ. І відносини з РФ на виконання цього закону мають бути розірвані. Ми вирішили, що в остаточних положеннях не будемо це прописувати", - повідомив він.

При цьому він зазначив, що комітет ще не збирався на засідання. Тому остаточне рішення буде ухвалено в середу.
"Таке засідання буде завтра. Але депутати в ході засідання парламенту і розгляду законопроекту можуть вносити цю правку на голосування", - підкреслив він.

Читайте АСН в Google News