Депутати провалили закон про сертифікацію органічної продукції в Україні

14.11.2017, 13:01

Верховна Рада тричі не змогла ухвалити навіть у першому читанні законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції». Документ на ранковому засіданні підтримали 209 і 211 нардепів, передає кореспондент ASN.

Після цього депутати 228 голосами направили законопроект на доопрацювання в Міністерство АПК. Цим законом у першій редакції Кабмін пропонував встановити загальні принципи державного регулювання у сфері органічного виробництва.

Під час обговорення законопроекту в сесійній залі депутати розкритикували його за декларативність. «На виході буде «0»! Для початку потрібно почути від МінАПК звіт щодо загальної ситуації з органічною продукцією та існуючі порушення», - сказав позафракційний нардеп Володимир Литвин.

У свою чергу, Олег Ляшко заявив про необхідність включення в законопроект норми про заборону використання пальмової олії в молочних продуктах, що призводить «до масового отруєння наших громадян». А заступник голови «Батьківщини» Сергій Соболєв додав, що така редакція закону не розв'яже проблему додавання неорганічних і шкідливих домішок у продукти харчування. Оскільки в проекті закону не прописані чіткі норми і їх виконання.

Читайте АСН в Google News