"Там ще багато сидить таких, як я". Прикордонник Колмогоров дав перше інтерв'ю після звільнення

07.11.2017, 14:24

Звільнений напередодні з-під варти службовець 79-го прикордонного загону Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби Сергій Колмогоров, дав першу офіційну прес-конференцію після виходу на свободу, передає кореспондент ASN.

Військовий впевнений - його звинуватили та засудили незаконно, а сам він, у разі повторення такої ж ситуації так само б відкрив вогонь по порушниках. Колмогоров також не виключає, що потрапив під суд через особисту неприязнь, в чому збирається далі розбиратися. Водночас прикордонник заявив, що має намір незабаром повернутися на службу.

Прикордонник також заявив, що в камері разом з ним сиділо ще щонайменше 13 військових, яких засудили за аналогічних обставин: "Вони хочуть, щоб з їхніми справами розібралися по закону, щоб не приховувалося нічого, не було ніяких фальсифікацій. Вони хочуть справедливості", - вказав він.

Генерал-майор Олег Медведчук , що підтримує прикордонника, припустив, що сторона захисту, можливо, буде наполягати на зміні територіальної підсудності справи, адже на його думку, прифронтові суди не повинні розглядати справи військовослужбовців.

"У цих суддів є зв'язки з окупованими територіями, там живуть їхні рідні, знаходиться їхнє майно, на них може бути вплив, і що потрібно однозначно враховувати", - пояснив він. Також Медведчук повідомив, що на вищому рівні була поставлена ​​задача перевірити всі ситуації, що стосуються військовослужбовців, які перебувають під слідством або щодо яких вже винесені вироки.

Нагадаємо, Колмогоров був засуджений на 13 років в'язниці за те, що у вересні 2014 року, виконуючи наказ, застосував зброю для зупинки автомобіля, в результаті чого загинула пасажир автомобіля. 6 листопада Вищий спецсуд України з розгляду цивільних і кримінальних справ відправив його справу на новий судовий розгляд до суду першої інстанції.

Читайте АСН в Google News