Клас паразитів: 70% позичальників не збираються повертати гроші банкам

03.11.2017, 17:31

До 70% позичальників не віддають кредити в банки і не збираються цього робити. Замість них потім цю різницю повинна компенсувати держава. Про це заявив екс-заступник голови Нацбанку Олександр Савченко, передає кореспондент ASN.
 
"З 2008 року в Україні не повертали кредити близько 7-8% позичальників. То зараз цей показник сягає до 50-70% людей, вони просто не віддають кредити. По суті, в Україні склалася типова ситуація: ми виростили клас позичальників, які беруть кредит в банку з метою його неповернення", - заявив він.
 
За його словами, такі позичальники потім можуть заплатити правоохоронцям, судам, щоб нічого не повертати: "Потім вони їздять на елітних автомобілях, відпочивають на шикарних курортах, і ніхто їх не чіпає, ніхто не заводить кримінальні справи. У нас не тільки банкам не повертають кредити, але не віддають позикові кошти й підприємствам. Чим більше не повертається кредитів, тим швидше зростає паразитичний клас, який шикує, їздить на мерседесах і живе розкошуючи. Крадуть вони у бідних українців. І жирують такі позичальники банків на кошти українців, наших дідусів і бабусь, бо потім із бюджету забирають гроші і віддають", - додав він.
 
Так, експерт нагадав, що, "наприклад, з Приватбанку вкрали 150 млрд грн, які забрали із державного бюджету. Ми породили «клас паразитів, які беруть гроші в банках і не повертають їх, ці гроші віддає українське населення. Шахраї крадуть мільярди гривень" , - сказав він.

Читайте АСН в Google News