Аваков-молодший втече з країни і з електронним браслетом - юрист

02.11.2017, 17:59

Син Авакова може втекти з України навіть з електронним браслетом. Про це на прес-конференції заявив юрист Василь Мірошниченко, передає кореспондент ASN.

"Я вважаю, що зараз у владі відбуваються серйозні процеси. Зокрема, посилюються сили, налаштовані на зміни в державі. У першу чергу це НАБУ, яке продовжує справи щодо вищих посадових осіб. Але через нереформування судової системи ці справи не доводять до логічного кінця. Це ми бачили у справі Насирова, а тепер щодо сина Авакова", - заявив він.

Юрист зазначив, що відмова суду взяти сина Авакова під варту може бути оскаржена.

"Дуже дивно, що прокурор цього не знає! Можливо, не хоче знати. Тому я можу сказати, що, як суди, так і прокурори поводяться дивно. Адже той же суд відпустив сина Авакова під особисте зобов'язання, але з електронним браслетом! Це нонсенс. Адже він дуже легко зможе втекти з країни навіть з браслетом. Оскільки немає заборони суду не його приміщення. Він може пересуватися в тому числі до кордону України. Але ні суд, ні прокурор цього не помічають", - пояснив він.

За оцінками юриста, саме тому вкрай важливим є питання створення Антикорупційного суду, який реально займеться тим, щоб корупціонери були покарані.

Читайте АСН в Google News