Порошенко обговорив з Волкером звільнення заручників Кремля

28.10.2017, 18:15

Президент України Петро Порошенко 27 жовтня зустрівся зі спецпредставником президента США по Україні Куртом Волкером. В ході зустрічі вони обговорили ситуацію на Донбасі і звільнення заручників, повідомляє прес-служба глави України.

«Спецпредставник президента США по Україні Курт Волкер високо оцінив схвалення Закону «Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей». Це рішення є чітким сигналом на підтвердження справжньої відданості України мирному врегулюванню ситуації на Донбасі. Значну увагу на зустрічі було приділено питанню звільнення заручників, які незаконно утримуються на окупованій території України і в тюрмах Росії. Курту Волкеру було передано звернення членів сімей заручників та висловлено сподівання на його ефективну підтримку», - сказано в повідомленні.

Також сторони скоординували кроки по зміцненню міжнародної присутності на Донбасі в рамках зусиль в Нормандське форматі і на міжнародних майданчиках, перш за все в Раді безпеки ООН.

Читайте АСН в Google News