Замовників замаху на Мосійчука точно не знайдуть - експерт

27.10.2017, 18:24

Замовників замаху на народного депутата Ігоря Мосійчука точно не знайдуть. Про це на прес-конференції заявив керівник аналітичного Центру «Третій сектор» Андрій Золотарьов, передає кореспондент ASN.

«На жаль, Україна дійсно вагітна політичним тероризмом. І це похмуре пророцтво збулося. Країна, економіка якої котиться до реалій третього світу, так само й у всіх інших сферах скочується до третього світу, де вбивають на вулиці. Коли використовуються теракти і вибухи політичних опонентів, використовуються парамілітарні формування проти опонентів. Власне, це ми побачили під час замаху на нардепа Мосійчука і простих людей біля телеканалу, афілійованого з «Народним фронтом», - заявив він.

За оцінками експерта, останні події показують, що «ніхто в Україні, ні політики, ні чиновники, ні прості люди, не можуть почуватися спокійно і захищено». Золотарьов зазначив, що не є прихильником версії у справі Мосійчука, коли «відбувся ексцес терористів, а жертвою був насправді підполковник міліції у відставці, а постраждали особи, проти яких не був спрямований цей теракт».

«Я думаю, що під телеканалом, де є камери, ніхто б не став організовувати вибух підполковника - фігури явно непублічної. А ось Мосійчук якраз навпаки, - фігура гранично конфліктна. Такі фігури - віктимні, вони потенційно жертви замахів», - додав він. Золотарьов нагадав, що радники МВС вже заявляють про версії сліду Кремля в замаху на Мосійчука.

«З огляду на чеченський слід Мосійчука, відкидати це не варто. Але я вважаю, що на дві інші версії варто звернути більшу увагу. А саме, по-перше, причиною замаху могла стати професійна діяльність Мосійчука як депутата. У Раді він підв'язався як політичний «рішала». Це яскраво підтверджує фільм, показаний екс-генпрокурором Пшонкою... Там, де великі гроші, там і великі конфлікти. Вбивають у нас зазвичай за великі гроші. По-друге, замах може бути проявом боротьби за «праву франшизу». Не секрет, що «Правий сектор» патронується Банковою, Нацкорпус - Аваковим, є «хлопчики», які викликаються на пікети СБУ. Конфлікт навколо Коханівського, події в Святошинському суді, підпал будинку Арбузова - все це їхня «видова» боротьба ... Думаю, що в цих версіях треба шукати відповідь на запитання: хто і за що здійснювали замах на Мосійчука», - розповів експерт.

При цьому політолог упевнений, що через деморалізації правоохоронних органів, замовника замаху на Мосійчука «точно не знайдуть». «Ймовірно, що тепер МВС проситиме розширення своїх повноважень», - прогнозує він.

Читайте АСН в Google News