Twitter завищував дані про відвідування соцмережі цілих три роки

26.10.2017, 18:09

Оператор соцмережі Twitter Inc. зізнався у завищенні даних про місячну аудиторію протягом трьох років, але порадував інвесторів заявою про те, що в наступному кварталі розраховує отримати чистий прибуток. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

У III кварталі Twitter скоротив чистий збиток, акції соцмережі подорожчали більш ніж на 11% під час торгів у Нью-Йорку в четвер, підйом є найшвидшим за 13 місяців.

Відзначається, що число користувачів Twitter, активних не менше одного разу на місяць, збільшилося в липні-вересні на 4 млн осіб, до 330 млн, після нульової зміни кварталом раніше. Денна аудиторія сервісу підскочила на 14% в річному вираженні.

У IV кварталі 2014 року Twitter неправильно рахував число користувачів, оскільки враховував сторонні текстові додатки, пов'язані з платформою Fabric. В результаті компанія переглянула оцінку аудиторії за IV квартал минулого року зі зниженням на 1 млн, за перші два квартали поточного року - на 2 млн. Чистий збиток Twitter у минулому кварталі зменшився до $21 млн з $103 млн у липні-вересні 2016 року.

Читайте АСН в Google News