Ніхто не несе відповідальності за холодні батареї в будинках - експерт

24.10.2017, 18:18

За холодні батареї в будинках ніхто не несе відповідальності. Про це на прес-конференції заявив аналітик ГО «Громадський аудит» Максим Котенко, передає кореспондент ASN.

«Згідно з нормативними актами, подача тепла здійснюється при температурі менше 8 градусів протягом трьох днів на вулиці. Місцева влада повинна ухвалювати рішення самостійно про подачу тепла. Але до 1 жовтня всі системи мали бути готові до опалювального сезону», - нагадав експерт.

Найбільш проблемним питанням, за його оцінками, в цьому опалювальному сезоні будуть не затримки з підключенням опалення, а борги за ЖКП. «Оскільки якщо порівнювати борги на липень 2016 року, то вони становили 12,4 млрд грн. То вже на липень 2017-го вони склали 27,2 млрд грн», - додав Котенко.

«Що ж стосується холодних батарей до цього часу в деяких будинках, то це можна пояснити тим, що через великі борги ЖЕКи просто не проводять балансування батарей, не проводять запуск і перевірку мереж. В результаті населення з драконівськими платіжками залишається один на один. Їм не вмикають тепло, а платіжки надсилають. Пені за неякісну подачу послуги в Україні немає. Тому люди будуть змушені обвивати пороги, вимагаючи справедливості», - резюмував експерт.

Читайте АСН в Google News