На одне місце - три людини. Робочі у великому дефіциті

24.10.2017, 12:52

В Україні за підсумками третього кварталу 2017 року на одне робоче місце претендують 3 особи. Найменша конкуренція серед фахівців технічних і робочих сфер, яких не вистачає на ринку праці. Такі дані опитування роботодавців і працівників, яке провів експертно-аналітичний центр HeadHunter Україна. Інформацію оприлюднила 24 жовтня під час онлайн-конференції провідний фахівець центру Катерина Криворученко, передає кореспондент ASN.

«Найбільше в третьому кварталі цього року роботодавці шукали працівників у сфері «Інформаційні технології», «Продажі та виробництво». У другій категорії висока плинність кадрів спостерігається постійно», - зазначила експерт.

За її словами, більш активно займалися пошуком співробітників роботодавці з Києва, Харківської, Одеської та Дніпропетровської областей. А ось серед претендентів уже традиційно найбільш затребуваною є високооплачувана робота. Так на одне вакантне місце в категорії «Вищий менеджмент» аж 13 охочих. Чимало претендентів і в юридичні відділи. Так на одну посаду юриста претендують 6 осіб, а на вакансію, яка не вимагає досвіду роботи, - 5 осіб.

Читайте АСН в Google News