Іспанія поставила крапку в «незалежності» Каталонії

21.10.2017, 16:34

Уряд Іспанії застосував статтю 155 Конституції країни, яка передбачає обмеження самоврядування Каталонії. Про це передає El Pais.

У документі вказується, що причинами, за якими рада міністрів Іспанії застосує 155 статтю Конституції, можуть бути загрози основним інтересам всієї Іспанії, а також невиконання Женералітетом зобов'язань, які на нього покладені законом. Іспанський уряд попросить Сенат санкціонувати звільнення президента Женералітату Каталонії Карлеса Пучдемона і обмеження повноважень голови парламенту Карме Форкадел для того, щоб він не зміг висувати кандидатів на пост президента Женералітату. Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой заявив, що в Каталонії проведуть позачергові вибори, коли ситуація в регіоні буде врегульована.

Нагадаємо, 1 жовтня в Каталонії пройшов референдум про незалежність, на якому більше 90% виборців висловилися за відділення від Іспанії. Явка на цей референдум склала всього 42%. Офіційний Мадрид і міжнародне співтовариство не визнало референдум легітимним.

Читайте АСН в Google News