На території бази з боєприпасами на Житомирщині пасли корів і коней

20.10.2017, 13:50

На закритій території військової частини в Житомирській області, де розташована база з боєприпасами, розгулюють дикі тварини, а сторонні випасають худобу. Про це повідомили в прес-службі військової прокуратури Центрального регіону України.

Була проведена перевірка і з'ясувалося, що на базі порушуються правила пожежної безпеки, а також розміщення і зберігання боєприпасів. Крім того, по периметру закритої території немає контролю з недопущення сторонніх осіб.

«Командуванням військової частини А1979 не проводилася перевірка технічного стану об'єктів, не забезпечено належний стан огорожі периметра військової частини. Як наслідок, на території безпосереднього зберігання боєприпасів, доступ до якої суворо заборонений, безперешкодно гуляють дикі звірі», - підкреслили в прокуратурі.

Мало того, командир військової частини дозволяв стороннім особам випасати худобу на земельній ділянці в межах технічної території бази артилерійських боєприпасів. За фактом виявлених порушень щодо командира військової частини був складений адмінпротокол.

Нагадаємо, увечері 26 вересня розпочалася пожежа і детонація боєприпасів на військових складах Міністерства оборони біля селища Калинівка на Вінниччині. Були евакуйовані більше 30 тисяч осіб.

Читайте АСН в Google News