Київрада хоче запропонувати Раді скасувати безкоштовний проїзд для депутатів

18.10.2017, 15:31

У середу, 18 жовтня, на засіданні постійної комісії Київради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків депутати погодили звернення до Ради та Кабміну щодо скасування права нардепів і депутатів місцевих рад на безкоштовний проїзд. Про це повідомляє прес-служба Київради.

Згідно з чинним законодавством, у кошторисі Ради передбачено видатки кожному депутату для компенсації вартості проїзду по території України. Депутати місцевої ради мають право безкоштовного проїзду на автомобільному, залізничному і водному транспорті незалежно від форми власності, а також на міському пасажирському транспорті (за винятком таксі) на території відповідної ради.

«У нинішніх умовах, в період війни на Донбасі, депутати Київради вважають недоцільним за рахунок держбюджету і відповідних місцевих бюджетів забезпечувати депутатів місцевих рад безкоштовним проїздом. Ми пропонуємо внести зміни в законодавство, скасувавши безкоштовний проїзд», - каже ініціатор проекту рішення, депутат Київради Алла Шлапак.

Читайте АСН в Google News