У Норвегії затримали п'яного дипломата РФ, який влаштував ДТП

17.10.2017, 11:53

В Осло п'яний дипломат країни-агресора влаштував аварію і був затриманий правоохоронцями. Про це повідомило норвезьке видання Verdens Gang.

ДТП сталася кілька тижнів тому - в ніч на 30 вересня 2017 року, проте повідомили про неї тільки зараз. Очевидці зазначили, що автомобіль Volvo S60 врізався в припарковану машину. З'ясувалося, що авто належало іноземному посольству, а його водій мав ознаки алкогольного сп'яніння.

Дипломат спробував втекти з місця аварії, але його затримали патрульні. Він не відразу надав поліцейським посвідчення дипломата, проте на його ідентифікаційній карті, виданій норвезьким оператором аеропортів Avinor, було виявлено напис «помічник військового аташе».

Правоохоронці з'ясували, що ДТП влаштував російський дипломат, працівник посольства РФ в Осло. При цьому видання також називає його «розвідником ГРУ». За цим фактом відкрито кримінальне провадження, однак дипломатичний імунітет не дозволяє притягнути росіянина до відповідальності.

Журналісти відзначають, що через ДТП дипломата можуть змусити покинути Норвегію. У посольстві РФ не стали коментувати ситуацію.

Читайте АСН в Google News