Американський професор назвав компанію, яка може обігнати Apple за прибутком

16.10.2017, 10:56

Компанія Amazon може стати першою в світі компанією з капіталізацією понад 1 трлн доларів і тим самим вона випередить нинішнього світового лідера, корпорацію Apple. Про це в інтерв'ю The Street заявив професор Школи бізнесу Штерна в Нью-Йорку Скотт Геллоуей.

Незважаючи на те, що зараз ринкова вартість Amazon відстає від капіталізації Apple на 40% - 476 млрд доларів проти 805 млрд доларів, професор вважає, що саме Amazon найефективніше бореться зі своїми основними конкурентами: Apple, Facebook и Google. «Якщо ви подивитеся на те, як Amazon бореться з іншими трьома компаніями, то побачите, що вона перемагає всюди, де стикається з ними», - заявив Геллоуей.

Експерт уточнив, що компанія на відміну від інших лідерів ринку, не акцентувала уваги на прибутку, а зробила ставку на зростання. В результаті Amazon зараз має доступ до самого дешевого капіталу в сучасному бізнесі. Геллоуей додав, що недавня покупка компанією мережі супермаркетів Whole Foods Market, яка обійшлася в 13,7 млрд доларів, стала найбільшою корпоративною угодою в ритейлі за останні 20 років.

Читайте АСН в Google News