Голосування щодо Донбасу: чиї голоси були вирішальними

06.10.2017, 14:56

Проти президентського проекту закону про реінтеграцію Донбасу (№7163) проголосувало 32 депутати. Як передає кореспондент ASN, за законопроект у першому читанні проголосувало 233 депутати з 335, зареєстрованих у залі. Проти проголосували 32, сім утрималися, не голосували - 63.

Як пише УНІАН, з 138 депутатів фракції БПП «за» проголосували 114, проти - 0, троє утрималися, не голосували - 12, ще дев'ять були відсутні. Утрималися Сергій Лещенко, Світлана Заліщук та Мустафа Найєм. У «Народному фронті» з 81 депутата «за» проголосував 71, проти - 0, утрималися - 0. Три депутати не голосували, семеро були відсутні.

В «Опозиційному блоці» з 43 депутатів «за» не проголосував ніхто, проти проголосували 24. Утрималися - 0, не голосували - шестеро, були відсутні 13 осіб. У «Самопомочі», в яку входить 26 депутатів, ніхто не підтримав цей проект закону, а проти проголосували четверо, утрималися - 0, не голосували - вісім депутатів. Проти були Олег Березюк, Роман Семенуха, Тарас Пастух і Олена Сотник. «Батьківщина», до складу якої входить 20 депутатів, не голосували за цей законопроект, але і проти ніхто не проголосував. Троє утрималися, 14 не голосували, ще троє були відсутні. Утрималися від голосування Олексій Рябчин, Вадим Івченко та Олена Шкрум.

У «Радикальній партії» з 20 депутатів один проголосував проти (Оксана Корчинська), 17 підтримали. Утрималися - 0, не голосували - 0, двоє були відсутні. У групі «Відродження» з 26 депутатів ні «за», ні проти ніхто не проголосував, також ніхто не утримався. 18 депутатів були відсутні, вісім не голосували. У групі «Воля народу», до якої увійшли 19 депутатів, «за» проголосували 12. Ніхто не голосував проти і не утримався, не голосували - шість, був відсутній один. З 49 позафракційних депутатів 19 проголосували «за», ще троє були проти, один утримався, не голосували - шестеро, були відсутні 20 депутатів. Проти проголосували Оксана Сироїд, Сергій Мельничук і Надія Савченко. Утримався Сергій Міщенко.

Читайте АСН в Google News