Клімкін розповів, за яких умов можуть відбутися вибори на Донбасі

11.09.2015, 15:47

Місцеві вибори на Донбасі можуть відбутися лише за підтримки міжнародного співтовариства. Про це журналістам заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«У нас є законодавство, яким чином повинні обиратися виборчі комісії, хто повинен бути допущений. Ось вони кажуть, що можливі деякі зміни. Може, ми їх допустимо, а, може, не допустимо. Але реально є фундаментальний принцип ОБСЄ — це свобода ЗМІ, це свобода виборчої компанії, це, врешті-решт, доступ спостерігачів ОБСЄ», — сказав він.

Він зазначив, що на сьогодні ніхто зі спостерігачів ОБСЄ не потрапив на Донбас.

«Вони навіть за загальними принципами повинні потрапити туди ще до початку виборів. І завжди бувають, як ви знаєте, довгострокові спостерігачі, які мають зрозуміти, чи відповідають умови, чи є там взагалі умови безпеки, потім короткострокові спостерігачі. Я вважаю, що нам потрібні не лише представники ОБСЄ, нам потрібно міжнародне співтовариство», — заявив Клімкін.

Глава МЗС акцентував, що єдиний критерій, яким необхідно керуватися при призначенні місцевих виборів на Донбасі, — це контроль і безпосередня підтримка в підготовці проведення виборів міжнародного співтовариства.

Читайте АСН в Google News