«Свобода» і «Нацкорпус» палять шини під Радою, протестуючи проти законопроектів Порошенка

05.10.2017, 13:05

ВО «Свобода» і «Національний корпус» почали палити шини під Верховною Радою з вимогою зняти з розгляду закони про реінтеграцію Донбасу. Близько 100 представників політсил продовжують мітингувати під парламентом, передає кореспондент ASN.

«Сьогодні остаточно з'ясувалося: Президент не планує повертати Донбас», - заявили в політсилі. У Нацкорпусі жорстко виступили проти запропонованого гарантом законопроекту і не хочуть «допустити легалізації національної ганьби». Протестувальники підпалили кілька шин, які відразу загасили пожежники, проте площа перед Радою задимлена.

Націоналісти вважають, що законопроект Порошенка є антиконституційним, що прямо порушує чинне законодавство України, оскільки ніяк не вирішує проблему окупованих територій. «Статус ОРДЛО назавжди узаконить в Україні центр сепаратизму», - заявили в Нацкорпусі.

«Цей законопроект про продовження особливого статусу Донбасу - черговий «договірняк», написаний під диктовку іноземних «партнерів», передбачає не тільки амністію сепаратистів, а й легалізацію їх бандформувань», - додали в політсилі.

Нагадаємо, Комітет з питань нацбезпеки і оборони Верховної Ради повернув на доопрацювання Президенту України Петру Порошенку законопроект про продовження особливого статусу Донбасу на рік. Тільки 7 з 15 депутатів на засіданні Комітету підтримали пропозицію ухвалити законопроект.

Читайте АСН в Google News