Рада ухвалила закон про електронні довірчі послуги

05.10.2017, 12:34

Верховна Рада ухвалила в другому читанні і в цілому законопроект № 4685 «Про електронні довірчі послуги». Документ підтримали 240 народних депутатів, передає кореспондент ASN.

«Закон спрямований на гармонізацію українського законодавства з європейським у частині електронної ідентифікації та довірчих послуг для електронних транзакцій», - заявив голова профільного Комітету з питань інформатизації та зв'язку Олександр Данченко. За його словами, закон максимально наближений до законодавства ЄС у сфері електронних довірчих послуг, що є великим кроком до інтеграції нашої цифрової економіки.

«Серед новел законопроекту - прозорий порядок отримання статусу постачальника електронних послуг, електронних довірчих послуг, чітке розмежування повноважень органів влади, впровадження процедури незалежної оцінки відповідності для надання таких послуг, можливість використання ними у своїй діяльності як національних, так і міжнародних стандартів», - сказав Данченко.

Сам закон набере чинності за рік після публікації в офіційному виданні. «Крім того, вже акредитовані центри сертифікації ключів автоматично вносяться центральним засвідчувальним органом у довірчий список, а електронні цифрові підписи та посилені сертифікати відкритого ключа використовуються до закінчення терміну їхньої дії, але не пізніше двох років з дня набрання чинності цим законом», - додав Данченко.

Читайте АСН в Google News