Ситуація в зоні АТО загострилася, - речник АТО

03.05.2015, 20:28

Ситуація в зоні АТО загострилася: за день - 56 обстрілів. Про це повідомив спікер АТО Сергій Даниленко.

«3 травня з опівночі до 18-ї години вечора ситуація в зоні проведення антитерористичної операції загострилася. За цей період незаконні збройні формування 56 разів порушили режим дотримання припинення вогню», - повідомив він.

За словами Даниленка, сьогодні, як і протягом попередніх діб, противник застосовували по позиціях Збройних сил України вздовж лінії розмежування реактивні системи залпового вогню БМ-21 «Град», важку артилерію калібру 152 і 122 міліметри, а також – міномети калібру 120 міліметрів.

«Опівночі злочинці протягом шести хвилин обстріляли із «Градів» наші позиції в районі Авдіївки Донецької області. Приблизно о пів на третю російсько-терористичні війська відкривали вогонь з «Градів» по опорному пункту неподалік селища Кримське Луганської області. У районі Широкіно противник вів вогонь з артилерії калібру 152 міліметри», – додав він.

Крім того, Даниленко акцентував, що двічі бойовики застосовували артилерію калібру 122 міліметри по позиціях сил АТО неподалік Авдіївки, а також по одному разу – поблизу Опитного, Водяного та Широкино.

Крім того, наголошується в повідомленні Даниленка, тричі з мінометів калібру 120 міліметрів були обстріляні позиції ВСУ в районі Опитного, двічі – неподалік Пісків і Авдіївки. А також по одному разу – поблизу Широкино і Кримського.

Також на Донеччині інтенсивному обстрілу з 82-міліметрових мінометів, танків, бойової машини піхоти, протитанкових керованих ракет, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї також були піддані позиції сил АТО в районі Пісків, Опитного, Гранітного і Майорська.


«На Луганщині в районі опорного пункту поблизу Кримського з 16:00 півгодини тривало бойове зіткнення. Також ворог інтенсивно обстрілював наші позиції в районі міста Щастя – в основному з автоматичних гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї », - підсумував він.

Читайте АСН в Google News