Знаменитий піаніст помер на сцені під час концерту, глядачі були в розпачі

04.10.2017, 12:26

Заслужений артист Росії, піаніст Михайло Клейн помер в Іркутську під час концерту. Про це повідомив голова міського департаменту культури Віталій Баришніков, передає РИА «Новости»..

Баришніков повідомив, що сидів у першому ряду і бачив, як піаністу стало зле, він особисто викликав «швидку допомогу» о 19:48 за місцевим часом, а приїхали лікарі о 20:28 - через 40 хвилин після виклику. Два головлікарі іркутських лікарень, які перебували в залі, до прибуття «швидкої» по черзі робили Клейну масаж серця, але врятувати піаніста не змогли.

Як вважає Баришніков, музиканта можна було врятувати, якби його вчасно помістили в реанімацію. Він підкреслив, що під час штучного масажу серця Клейн періодично починав дихати, приходив до тями.

«Він почав грати «Лебедину вірність» і раптом упав. Публіка була в жахливому стані», - прокоментувала трагічний інцидент керівник філармонії Марина Токарська. Іркутська обласна філармонія в повідомленні на своєму сайті зазначила, що Михайло Клейн все життя був фанатично відданий мистецтву. Прощання з піаністом пройде 7 жовтня в фойє концертної зали філармонії.

Читайте АСН в Google News