Поки угоди з "Нафтогазом" не підпишуть, опалювальний сезон не почнеться

02.10.2017, 16:43

Жодне підприємство не має права почати опалювальний сезон через відсутність договорів з «Нафтогазом». Про це на прес-конференції заявив президент Асоціації «Укртеплокомуненерго» Арсен Блащук, передає кореспондент ASN.

«Я впевнений, що всі котельні та міста будуть у нас теплом. Адже за всі роки опалювальний сезон жодного разу не був зірваний. За будь-яких умов», - заявив він.

Але є і друга складова підготовки до опалювального сезону - економічна. «Треба пам'ятати, що на сьогодні з НАК «Нафтогаз» не укладені договори. Немає виділених номінацій на газ. Жодне підприємство не має права включитися в роботу і почати опалювальний сезон. І ми не знаємо, що буде, яким чином підприємства увімкнуть тепло, коли температура впаде за три дні менше, ніж +8 градусів», - підкреслив він.
За його словами, НАК «Нафтогаз» протягом всього літа не забезпечила підписання договорів на виділення газу.

«Потрібно також пам'ятати, що на 1 вересня уряд не виплатив підприємствам за субсидіями 6 млрд грн. Тому це створює серйозні проблеми і загрози зростання заборгованості вже в новому опалювальному сезоні. А без виділеного газу опалювальний сезон не настане», - прогнозує він.

Читайте АСН в Google News