У Литві припинили трансляцію російського каналу через слова Жириновського про Україну

02.10.2017, 13:22

У понеділок, 2 жовтня, в Литві набрала чинності заборона ретрансляції російського телеканалу ТВЦi. Про це повідомив литовський сайт Delfi.

Відзначається, що комісія з радіо і ТБ Литви ухвалила рішення зупинити ретрансляцію на два тижні, заявивши про постійні порушення на цьому телеканалі. Мало того, в комісії констатували, що попередні санкції не дали результатів. Рішення комісії санкціонував Вільнюський окружний адміністративний суд.

За даними комісії, в програмі «Право знати» 10 червня депутат невизнаної Держдуми РФ Володимир Жириновський зробив заяви, які підбурювали до війни, розпалювали ненависть і нетерпимість між народами. Зокрема, Жириновський говорив про окупацію України.

Литва через порушення закону почала обмежувати трансляцію російських каналів з 2014 року, коли Росія анексувала Крим і стала підтримувати сепаратистів на Донбасі. Ретрансляція ТВЦi цього року вже зупинялася на місяць - у квітні ЛКРТБ встановила, що в програмі «У центрі подій з Анною Прохоровою» про події 13 січня 1991 року в Литві була представлена ​​наклепницька інформація про країну.

Читайте АСН в Google News