Грошей немає, але ви тримайтеся: в РФ знайдений археологами міст XIX століття закопають

01.10.2017, 12:50

Кам'яний міст XIX століття через річку Малашка, що вважався зруйнованим і знайдений археологами на центральній площі Старої Руси, знову закопають. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна, посилаючись на адміністрацію Староруського району.

«Як би нам не хотілося відреставрувати міст і зберегти його для показу туристам, зараз на це немає коштів. Тому міст найближчим часом буде засипаний піском. Таким чином він буде законсервований до кращих часів», - зазначив співрозмовник.

За його словами, експерти Староруської археологічної експедиції Новгородського державного університету детально вивчили гідротехнічну споруду і в деталях зафіксували її. «Зараз потрібно вирішити питання про статус цього мосту, який ще не є пам'яткою. Цим будуть займатися органи державної охорони пам'яток. Коли міст отримає такий статус, можна буде домагатися включення його розконсервації, реставрації та туристичного показу в одну з федеральних цільових програм», - зазначили в адміністрації.

Міст через Малашку був виявлений під час розкопок, які проводилися в рамках реконструкції Соборної площі Старої Руси. Вважалося, що він був зруйнований у радянські роки.

Читайте АСН в Google News