У НКРЕКУ немає кворуму, але рішення все одно ухвалюватимуться

28.09.2017, 18:31

У Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) немає кворуму, однак рішення все одно ухвалюватимуться. Про це під час засідання круглого столу заявив в.о. голови комісії Дмитро Вовк, передає кореспондент ASN.

«Як не допустити пробуксовки в реформі? Згідно з календарним планом, графіком роботи Верховної Ради, а також враховуючи, що номінаційна комісія чинна тільки тоді, коли призначена усіма суб'єктами, а не окремо президентом або Верховною Радою, зараз є ризик відсутності кворуму», - заявив він.
За словами Вовка, щоб мінімізувати негативні наслідки відсутності кворуму, комісія вже підготувала план і графік ухвалення рішень, підготовлені також зміни в порядок ухвалення рішень, щоб вони були довгостроковими.
«Ми сподіваємося, що в грудні номінаційна комісія зможе все-таки направити президенту кандидатів. І такі кандидати будуть призначені. І час, коли буде відсутній кворум, буде мінімізовано», - вважає він.

Нагадаємо, в березні після скандалу з підвищенням тарифів на газ президент затвердив рішення про звільнення з посади директора комісії Дмитра Вовка. Цей чиновник до роботи в НКРЕКУ був менеджером російської філії кондитерської компанії Roshen і ніколи не займався питаннями енергетики.

Читайте АСН в Google News