Окупанти в Криму засудили хворого старого Ільмі Умерова до двох років колонії

27.09.2017, 12:19

Підконтрольний окупантам «Сімферопольський районний суд» у середу, 27 вересня, виніс вирок у справі одного з лідерів кримськотатарського народу Ільмі Умерова. Його засудили до двох років колонії-поселення. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив адвокат Микола Полозов.

Оголошення вироку в суді відбувалося без присутності адвоката Ільмі Умерова Марка Фейгіна та захисника Олександра Подрабінека. «Прокурор» окупантів просив для Умерова 3,5 року позбавлення волі умовно.

«Російський суд у Криму виніс вирок Ільмі Умерову - 2 роки колонії поселення і 2 роки заборони на громадську діяльність. З урахуванням стану здоров'я Ільмі-аг'а це рівносильно смертному вироку (я ж бо знаю, яка медицина у ФСВП). Непропорційно жорстокий вирок обумовлений лише тим, що Ільмі Умеров - кримський татарин», - підкреслив Полозов. Адвокат висловив побоювання, що Умерова вивезуть із Криму на материк для відбування покарання, щоб утруднити до йому доступ рідних і адвокатів.

Нагадаємо, в 2016 році проти Ільмі Умерова порушили кримінальну справу нібито за публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Росії. 7 червня 2017 року підконтрольний Кремлю «суд» в анексованому Криму почав розглядати справу по суті. Рідні та близькі Ільмі Умерова раніше заявляли, що він хворий на цукровий діабет і хворобу Паркінсона.

Читайте АСН в Google News