У «ДНР» вважають жителів алкоголіками і вводять акциз на спиртові настоянки

20.09.2017, 12:34

У терористичній організації «ДНР» збираються ввести акциз на медичні настоянки з вмістом спирту, в податковій жителів «республіки» вважають потенційними алкоголіками. Про це в Facebook пише журналіст і блогер Микита Сініцин.

«За інформацією моїх джерел серед бізнесменів, які займаються аптечним бізнесом, у «ДНР» вже кілька місяців спостерігається ситуація, пов'язана зі спиртовими настоянками, які використовуються при уколах, протиранні поверхні, розтиранні тощо. За їхніми словами, останні три місяці практично не надходять аптечні спиртові настойки, а чистий медичний спирт завозиться в мінімальній кількості. Зазвичай їх провозять великі аптечні мережі серед інших ліків контрабандою. Крім цього, частина цього товару «застрягла» на митних складах і імпортер не може його розмитнити, в результаті чого треба платити за простій», - пише Сініцин.

Він додав, що причина такої ситуації - наміри «міністра доходів і зборів «ДНР» Олександра Тимофєєва (Ташкента) ввести акциз на ввезення медичних ліків, які містять спирт, хоча російське і українське законодавства, з яких скопійовано «законодавство» псевдореспубліки, не вводять акцизи для такої продукції.

«Причина змін - не бажання поповнити «скарбницю республіки», а «лобі» виробників і імпортерів алкогольної продукції в «ДНР». Серед алкоголіків, та й в принципі частини пристойних людей популярні т.зв. «Фанфурики» - спиртові медичні настоянки, що застосовуються для розведення водою або прямого використання у вигляді дешевого замінника горілки», - додав він.

Читайте АСН в Google News