Миротворці на Донбасі: з'явилася реакція Меркель на ініціативу Путіна

16.09.2017, 12:26

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що миротворча місія ООН повинна мати доступ до всієї території окупованого Донбасу. Про це передає агентство Reuters.

«Я вважаю пропозицію російського президента Володимира Путіна з відправки військ ООН для охорони спостерігачів ОБСЄ на Донбасі цікавою. Кілька днів тому я обговорювала з Путіним те, що війська ООН повинні мати доступ усюди, де розміщуються спостерігачі ОБСЄ, тобто по всій території Донбасу», - сказала Ангела Меркель.

Нагадаємо, 22 серпня глава України Петро Порошенко повідомив, що має намір у вересні на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку представити ідею щодо розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі. А вже 5 вересня російський президент Володимир Путін заявив, що згоден на розміщення на Донбасі військ ООН для забезпечення безпеки спостерігачів ОБСЄ, але виключно на лінії розмежування і після узгодження цього питання в прямому контакті Києва з представниками бойовиків.

У свою чергу, 7 вересня президент України Петро Порошенко підкреслив, що миротворці ООН повинні бути розміщені на всій тимчасово окупованій території, включаючи неконтрольований ділянку україно-російського кордону.

Читайте АСН в Google News