Діти, народжені шляхом кесаревого розтину, мають затримки в розвитку

15.09.2017, 19:55

Вчені з Університету Мельбурна виміряли пізнавальні характеристики 5 тисяч австралійських дітей, які народилися природним способом і через кесарів розтин. Дослідження, опубліковане в журналі Scientific Reports, показало, що інші бактерії в животиках немовлят, народжених шляхом кесаревого розтину, можуть бути причиною затримки в розвитку у дітей, повідомляє The Daily Telegraph.

«Після пологів кишечник немовляти заселяється бактеріями, які утворюють велику екосистему всередині шлунково-кишкового тракту. Відразу після пологів шляхом кесаревого розтину бактерії в животиках новонароджених відрізняються від тих, що присутні в них після природних пологів. Зараз досить багато даних, що вказують на те, що бактерії кишківника впливають на нервову систему», - прокоментував експеримент професор біології Джоел Борнштейн.

Саме це, на думку вчених, може впливати на когнітивні зміни. Діти, народжені шляхом кесаревого розтину, мають невеликі затримки в розвитку, зокрема, їм складніше дається граматика, арифметика, читання і письмо у віці від чотирьох до дев'яти років. Також відомо, що кесарів розтин пов'язаний з рядом інших негативних наслідків для здоров'я дітей, включаючи ризики розвитку синдрому дефіциту уваги, аутизму, а також астми. Вчені заявили, що не слід вдаватися до пологів шляхом кесаревого розтину, коли немає очевидних ризиків з природними пологами.

Читайте АСН в Google News