Та хоч потоп! Урагани не змінили думку Трампа щодо глобального потепління

15.09.2017, 17:33

Дональд Трамп заявив, що урагани, розгромивши південь США, не змінили його думки про глобальне потепління. Дональд Трамп сказав, що урагани «Ірма» і «Харві», перші два стихійні лиха, що відбулися в період його президентства, не змінили його погляду на проблему глобального потепління, повідомляє The Independent. Відповідаючи на питання репортера, він сказав: «Нашою територією проходили урагани сильніші, ніж ці».

Але урагани «Харві» й «Ірма» дійсно побили всі рекорди: «Ірма» стала найекстремальнішим ураганом, коли-небудь шаленів у Атлантиці. «Харві» встановив рекорд за кількістю опадів у континентальній частині США. Вперше в історії США два атлантичні урагани категорії 4 пройшлися по країні за один рік. Вчені попереджають, що зміна клімату призведе до появи ще більшої кількості подібних катаклізмів.

На їх формування впливає зростаюча температура океанів і атмосфери Землі, в зв'язку з цим і сила ураганів буде збільшуватися. Крім того, атмосфера з високою температурою може утримувати більше вологи, що призводить до небаченої кількості опадів, що спостерігалося під час урагану «Харві».

На питання, чи змінилася позиція Трампа щодо зміни клімату після ураганів, прес-секретар Білого дому Сара Хакабі Сандерс сказала: «Я не думаю, що вона змінилася за останні кілька тижнів».

Читайте АСН в Google News