Порошенко подякував Трампу: в Україну привезли перше американське вугілля

13.09.2017, 11:28

У середу, 13 вересня, в український порт «Південний» прибула перша партія американського вугілля. Як зазначив у своєму мікроблозі Twitter президент Петро Порошенко, поставки американського вугілля в Україну дозволять змусити Росію припинити енергетичний шантаж.

«Вітаю перше американське вугілля в Україні, поставлене відповідно до моїх домовленостей з президентом Трампом. Поставка американського вугілля в Україну означає безповоротну втрату для Росії ще одного інструменту енергетичного шантажу», - підкреслив Порошенко.

За його словами, вугілля з США стало важливим внеском в енергетичну безпеку країни і свідченням взаємовигідного співробітництва між стратегічними партнерами.

Нагадаємо, 21 серпня представники американської компанії XCoal відправили до Одеси першу партію вугілля об'ємом в 62 тисячі тонн. Україна домовилася про постачання з США 700 тисяч тонн вугілля антрацитної групи до кінця 2017 року. Вугілля привезло судно Ocean Ambitious, судно планують розвантажити за 3 доби. У найближчий тиждень в порт прибудуть ще кілька судів з вугіллям.

Читайте АСН в Google News