Україна зафіксувала чергове іноземне судно, що незаконно зайшло в порт Криму

11.09.2017, 10:27

У порт анексованого Росією Криму незаконно зайшло судно під прапором Сьєрра-Леоне. Про це передає Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, повідомляє телеканал 112 Україна.

«Ще одне судно порушило заборону на заходження суден під прапорами іноземних держав у закриті Україною термінали і порти, які розташовані на території Криму», - сказано в повідомленні.

Суховантаж Nadalina під прапором Сьєрра-Леоне зайшов у порт окупованого Севастополя 8 вересня о 16:39. Як зазначається, судно прибуло з порту Триполі (Лівія), звідки вийшло 30 серпня.

«Захід суден під іноземними прапорами в закриті Україною морські термінали і порти, розташовані на території Автономної Республіки Крим та Севастополя, розглядається як порушення норм міжнародного права, а також як дії, які підривають суверенітет України і порушують українське законодавство. Такі дії тягнуть за собою відповідальність судновласників, капітанів суден і операторів, зокрема кримінальну», - сказали у відомстві.

Читайте АСН в Google News