Путін погодився ввести миротворців на Донбас, але на своїх умовах

05.09.2017, 10:43

Росія внесе в Раду безпеки ООН резолюцію про розміщення миротворців ООН на лінії розмежування на Донбасі для забезпечення безпеки співробітників ОБСЄ. Про це заявив президент РФ Володимир Путін на прес-конференції за підсумками саміту БРІКС, передає ТАСС.

Лідер Кремля зазначив, що розміщення миротворців можливо тільки на певних умовах. Путін уточнив, що це будуть «навіть не миротворці», а люди, що забезпечують безпеку місії ОБСЄ.

«Я вже неодноразово говорив, що підтримую і місію озброєння ОБСЄ. Але сама організація відмовляється від озброєння своїх співробітників, оскільки не має ні відповідного персоналу, ні досвіду подібної роботи. У цьому контексті наявність миротворців ООН, навіть не миротворців, а тих людей, які забезпечують безпеку місії ОБСЄ, вважаю цілком доречним. І не бачу тут нічого поганого», - заявив Путін.

Глава РФ відзначив, що введення миротворців піде на користь «розв'язання проблеми» на Донбасі.

«Ці сили повинні перебувати на лінії розмежування і не на якихось інших територіях. Третє - розв'язання цього питання має відбутися не інакше як після розведення сторін і відведення важкої техніки», - додав Путін.

Читайте АСН в Google News