За кордоном заарештували півтонни золота, що належить «сім'ї» Януковича

04.09.2017, 12:17

За кордоном була заарештована партія золота, яке вкрали і вивезли з України представники оточення екс-президента Віктора Януковича. Про це повідомив заступник генпрокурора України Євген Єнін в інтерв'ю Insider.

Єнін не уточнив, в якій саме європейській країні заарештували півтонни золота Януковича, однак зазначив, що загальна сума за шкоду, заподіяну режимом Януковича, становить близько $40 млрд. При цьому $1,5 млрд було заарештовано в Україні, гроші вже повернуто в державну казну.

За словами заступника генпрокурора, на сьогодні в різних юрисдикціях заарештовано активів оточення Януковича на суму в еквіваленті близько $200 млн.

«Рано говорити, що нами втрачено всі можливості для знаходження інших активів, вкрадених режимом Януковича», - додав Єнін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за кордоном заблоковані активи екс-чиновників часів Януковича на загальну суму $107,19 млн, 15,87 млн ​​євро і 135,01 млн швейцарських франків. Гроші були виявлені в Австрії, Великій Британії, Латвії, Кіпрі, Італії та інших країнах.

Читайте АСН в Google News