Кличко про підроблений диплом чиновника КМДА: Я не зобов'язаний перевіряти всіх працівників

01.09.2017, 11:37

Мер Києва Віталій Кличко прокоментував скандал, який вибухнув навколо підозр, висунутих правоохоронцями керівнику апарату КМДА Володимиру Бондаренку. Нагадаємо, чиновнику закидають підробку диплома про вищу освіту і сприяння в його виготовленні. У поліції підозрюють, що той підробив диплом Львівського національного університету імені Івана Франка.

Вчора ввечері у прес-службі мера Києва повідомили, що Володимир Бондаренко звільнений. Віталій Кличко в цьому повідомленні зазначив, що Володимир Бондаренко був призначений керівником апарату КМДА в порядку переведення з секретаріату Київради. У секретаріаті Київської міської ради він працював на посаді керуючого справами. А в секретаріат Бондаренко був призначений переведенням з апарату Верховної Ради України. Втім, нагадаємо, у Верховній Раді Бондаренко також працював на Віталія Кличка.

Володимир Бондаренко раніше заявляв, що отримав вищу юридичну освіту. До призначення в КМДА Бондаренко пропрацював радником Віталія Кличка протягом майже 10 років і весь цей час Кличко нібито навіть не здогадувався, що у його радника немає освіти.

Принаймні так стверджує сам київський голова в ексклюзивному коментарі ASN. Під час свята 1 вересня мер Києва підтвердив, що кримінальне розслідування у справі Бондаренко ведеться, проте заявив, що він не зобов'язаний перевіряти наявність вищої освіти у своїх підлеглих.

"Зараз розпочато кримінальне розслідування, і за його результатами ми вже... вже прокурори повинні робити висновки. Я, як керівник, не можу перевірити, і це не мої повноваження перевіряти освіту у всіх працівників КМДА. Це - відповідальність правоохоронних органів", - заявив Кличко.

Читайте АСН в Google News