У Криму силовики силоміць заблокували храм Київського патріархату

31.08.2017, 14:16

У Криму сьогодні, 31 серпня, вранці спецслужби РФ заблокували храм Св. Рівноапостольних князів Ольги та Володимира УПЦ Київського патріархату в Сімферополі. Про це Крим.Реаліі заявив Архієпископ Сімферопольського і Кримського УПЦ КП Климент. За словами архієпископа, його не впускають до храму.

«О 10:00 виконавча служба увірвалася на територію церкви, зламала приміщення на першому поверсі, зламала двері вівтаря на другому поверсі, а доступ для віруючих було перекрито. Доводи про те, що територія першого поверху згідно з договором оренди належить управлінню Єпархії, не діють. Силовики показали якісь рішення суду, які зобов'язують Духовний центр виселитися з приміщення. Це незважаючи на те, що Духовного центру в управлінні Єпархії немає більше двох років», - заявив він.

Глава ДП «Національне газетно-журнальне видавництво» Андрій Щекун зазначив, що майно українського храму в окупованому Криму піддалося псуванню. «Було зірвано замки, варвари вдерлися в храм, поламали вівтар, конфіскували ікони», - додав Щекун.

Читайте АСН в Google News