Клімкін відповів NYT на скандал з продажем ракет КНДР

22.08.2017, 14:45

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін написав листа редакції видання The New York Times, в якому заявив, що Україна не має відношення до передачі ракетних технологій Північній Кореї. Цим листом він відповів на публікацію "Північнокорейський ракетний успіх пов'язаний з українським заводом, кажуть дослідники" від 14 серпня.

"Мене стурбувало твердження у вашій статті, що Україна могла постачати ракетні технології в Північну Корею. У статті йдеться про те, що Північна Корея використовує розроблений у Росії двигун RD-250, а потім в тексті здійснено "стрибок" щодо того, що витік технологій стався з України. Однак ніяких доказів на підтримку претензій не було надано", - заявив Клімкін.

Він зазначив, що ще у 1992 році Україна перестала будувати подібні ракети.

"Я сумніваюся, що Північна Корея могла б домогтися того, що вона зробила, без сторонньої допомоги. Тепер глобальне співтовариство має об'єднатися, щоб провести міжнародне розслідування, щоб з'ясувати, хто за це відповідатиме", - додав міністр.

Раніше Порошенко доручив розслідувати інформацію, яку опублікувала газета The New York Times.

Нагадаємо, раніше The New York Times опублікувала статтю про те, що КНДР могла викрасти ракетні розробки заводу "Південмаш" (Україна).

Пізніше секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Україна ніколи не постачала ракетні двигуни КНДР.

У свою чергу, український завод "Південмаш" спростував інформацію видання The New York Times про те, що завод продав Північній Кореї складові частини ядерних ракет. У Мінінформполітики повідомили, що Майкл Еллеман працював на Росію.

Читайте також: Північна Корея так храбрує, тому що отримала нові ракети з Росії?

Читайте АСН в Google News