Питання про оплату лікування українців за кордоном вирішиться цього тижня - активіст

21.08.2017, 12:35

Питання про виділення додаткових коштів на лікування за кордоном тяжкохворих українців може бути вирішене цього тижня. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив член ініціативної групи, активіст Юрій Андрєєв.

«Представники МОЗ, Верховної Ради і Кабінету Міністрів на спільній нараді обговорили наше проблемне питання. Народні депутати і чиновники обіцяють знайти кошти, щоб максимально покрити витрати на державну програму», - написав він.

Активіст уточнив, що 19 серпня особисто зустрічався з в.о. міністра охорони здоров'я Уляною Супрун і вона запевнила, що у відомстві порахували реальну фінансову потребу за бюджетною програмою "Лікування за кордоном". Він додав, що реальні прорахунки були направлені до Кабінету міністрів, а необхідні гроші МОЗ планує виділити зі свого бюджету.

«Ми, пацієнти і родичі важкохворих, дуже сподіваємося, що крига скресла! Але ми хотіли б отримати ці кошти зі спецфонду Кабміну, а не чекати перерозподілу з інших програм МОЗ. Не можна рятувати одних тяжкохворих ціною життя інших пацієнтів!» - написав Андрєєв.

Крім того, активіст зазначив, що пацієнти також вимагають зміни самої системи лікування українців і будуть продовжувати відстоювати необхідність впровадження системи трансплантації в Україні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що важкохворі пацієнти провели низку акцій з вимогою виділити додаткові кошти для лікування 119 громадян України за кордоном. За їх підрахунками додатково на ці цілі необхідно 250-300 млн грн.

Читайте АСН в Google News