Саудівська Аравія виділить $100 млрд на відновлення Іраку

18.08.2017, 17:27

Ірак і Саудівська Аравія ведуть переговори про новий союз, який дав би Ер-Ріяду головну роль у відновленні зруйнованих війною іракських міст. За повідомленнями, для відновлення Іраку знадобиться більше $100 млрд, повідомляє The Guardian.

У Багдаді завжди вороже ставилися до Саудівської Аравії, однак недавно відносини змінилися. «Відносини налагоджуються, і це пов'язано з тим, що нова адміністрація США допомагає Саудівській Аравії відновити відносини з іншою частиною регіону», - сказав Абдулбарі аль-Зебарі, глава комітету із зовнішніх зв'язків Іракського парламенту. Багдад і Ер-Ріяд протягом 25 років не підтримували дипломатичних відносин.

Але минулого року президент Іраку Фуад Масум відвідали Ер-Ріяд, а міністр закордонних справ Саудівської Аравії відправився в Багдад. У міру того як Ірак рухається до національних виборів, прем'єр-міністр Хайдер аль-Абаді заявив, що надання виборчих прав сунітам, які втратили привілеї і статус після падіння Саддама Хуссейна, має бути першим кроком на шляху до нової держави. Високопоставлені чиновники Саудівської Аравії бачать можливість відновлення сунітських районів Іраку, щоб таким чином вийти на передову позицію в регіоні.

Читайте АСН в Google News