Шабуніну оголосили про підозру в завданні тілесних ушкоджень

16.08.2017, 11:00

Голова правління «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін заявив, що йому вручили підозру. Про це він повідомив в інтерв'ю журналістам, передає кореспондент ASN.

«Мені вручили підозру, далі буде суд, який обере запобіжний захід. Я наполягаю на тому, що ця справа відносно мене абсолютно замовна. Я вдарив не журналіста, а провокатора», - сказав він.

Шабуніна підозрюють у завданні тілесних ушкоджень середньої тяжкості журналісту Всеволоду Філімоненку. У документі, зокрема, сказано, що 8 червня 2017 року поблизу Дніпровського військкомату Києва Шабунін завдав Філімоненку ударів по обличчю, що «спричинило тривалий розлад здоров'я останнього у вигляді закритої травми обличчя».

Антикорупційному активісту інкримінують статтю 122 Кримінального кодексу «Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження».

Це правопорушення карається виправними роботами на строк до 2 років або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років. Додамо, що під стінами Дніпровського відділення поліції зібралося близько 100 учасників акції і журналістів.

Читайте АСН в Google News