Вчені попереджають, що глобальне потепління не зупиняється

11.08.2017, 13:58

За минулий рік планета Земля активно встановлює загрозливі рекорди. Наприклад, найспекотніший рік за сучасну епоху, найвищий рівень моря і найбільший обсяг випущених парникових газів. Про це повідомляється в щорічному звіті про стан клімату в світі, який підготувала Національна адміністрація США з океанографії і атмосфери, передає Інтерфакс-Україна.

На думку вчених, які підготували звіт, ключові кліматичні і погодні індикатори говорять про те, що планета нагрівається все сильніше, і ця тенденція не сповільнюється.

"В минулому році рекордна спека стала результатом спільного впливу довгострокового глобального потепління і сильного "Ель-Ніньо" на початку року", - говориться в доповіді.

Нагадаємо, Паризьку хартію клімату, що передбачає зобов'язання скоротити викиди вуглекислого газу в атмосферу, було підписано в 2015 році Бараком Обамою. Також документ підписали лідери ще 194 країн. Дональд Трамп неодноразово заявляв, що не вірить у глобальне потепління і обіцяв відмовитися від участі в Паризькій угоді під час президентської кампанії. 1 червня 2017 року Трамп на саміті G-7 відкинув прохання союзників і заявив про вихід США з Паризького угоди.

Читайте також: Паризької угоди недостатньо. Планета продовжує нагріватися

Читайте АСН в Google News