WOG оскаржить визнання судом недійсним контракт з УЗ

31.07.2017, 14:14

"ВОГ Аеро Джет" заявляє, що оскаржить рішення суду про визнання недійсною додаткової угоди до контракту між філією Центр забезпечення виробництва ПАТ «Укрзалізниця» і «Вог Аеро Джет». У компанії заявили, що домагатимуться визнання додаткових контрактів з філією УЗ законними.

Нагадаємо, раніше в Національному антикорупційному бюро заявили, що цим контрактом була завищена вартість дизельного пального майже на 92 мільйони гривень. У свою чергу в прес-службі "ВОГ Аеро Джет" озвучили офіційну заяву компанії, в якій зазначено, що договір на поставку пального між компанією ТОВ "ВОГ Аеро Джет" і філією «ЦОП «Укрзалізниця» був підписаний в березні 2016 р. Понад рік до цього вже давно і повністю виконаного контракту ні у замовника, ні у правоохоронних органів не виникало жодних запитань.

Детективи НАБУ, відкривши кримінальне провадження за фактом проведення згаданої закупівлі, протягом більш ніж 10 місяців так і не змогли довести провину службових осіб «УЗ» в купівлі пального нібито за необґрунтовано завищеними цінами.

"Перегляд цін у бік їхнього підвищення здійснювався виключно в рамках чинного законодавства, а саме: не більше ніж на 10% і на основі об'єктивних факторів збільшення ринкових цін ДП. Після перегляду цін на пальне в рамках березневих контактів, його вартість для УЗ не змінилася, що знову таки свідчить про необґрунтованість звинувачень НАБУ нібито "в переплаті" або "нанесенні збитків держбюджету", - заявили в компанії. Також там стверджують, що суд виніс рішення на підставі необ'єктивної або помилкової інформації, так як висновки про рівень ринкових цін ДП були підготовлені приватними структурами, а не уповноваженим на це ДП («Держзовнішінформ»), підготовлені на основі телефонних опитувань операторів ринку і за той період часу, коли контракти ще не були підписані і не реалізовувались тощо.

Читайте АСН в Google News