Саакашвілі зібрався повернутися в Україну попри позбавлення громадянства

27.07.2017, 08:36

Екс-глава Одеської ОДА Михайло Саакашвілі заявив, що буде боротися за право повернутися в Україну, незважаючи на рішення про позбавлення його громадянства. Про це політик заявив у відеозверненні.

«Я простий українець. Зараз зі мною поводяться так само, як і зі звичайними громадянами, ігноруючи їхні права. Я прожив в Україні понад 13 років, брав участь у трьох революціях. У мене тільки одне громадянство - українське, і я не буду позбавлений його. Я не залишуся деінде і не зміню свій статус, я буду боротися за своє законне право повернутися в Україну», - заявив Саакашвілі.

Нагадаємо, 26 липня Державна міграційна служба повідомила, що наказом президента України Петра Порошенка Саакашвілі позбавлений громадянства України. Пізніше з'ясувалося, що причиною такого рішення нібито став «обман, свідоме подання неправдивих відомостей або фальшивих документів».

У Грузії проти Саакашвілі порушено кілька кримінальних справ. Його звинувачують у розтраті державних коштів і перевищенні службових повноважень.

Читайте АСН в Google News